Mobirise Website Builder


TOPIC HOSTING:

is een handelsnaam van OFC Group B.V. (OFC) sinds 2000 en wordt aangeboden als professional IT services. OFC is tevens deelnemer van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.


Zakelijke cliënten:

Topichosting is enkel geënt op de zakelijke markt. Wij kunnen voor u domeinen registreren, beheren, aanvragen en wijzigen maar ook het technisch beheer wordt door ons gedaan. U heeft er verder geen omkijken naar. De prijzen zijn competitief en worden relatief jaarlijks, periodiek doorbelast. .NL domein namen. In eigen beheer wordt de domein registratie geregeld.

Andere domein namen - non .NL - :
De andere domeinen worden tevens in eigen beheer geregeld. Er kunnen extra administratieve vereisten zijn met betrekking tot registratie en door verwijzing. Dit wordt nauwkeurig met u doorgenomen.

Uitleg domeinnaam:
Een domeinnaam is een praktische vertaling van een naam dat verwijst naar een plaats op het internet en dat gekoppeld is aan een computer. Een domeinnaam begint afhankelijk van instellingen met een voorvoegsel gevolgd met een punt, dan een unieke naam gevolgd met een punt en een doel extensie (bijvoorbeeld www.topichosting.nl). 

De registratie van een domein naam:
Het registreren van een domeinnaam verloopt rechtstreeks via de SIDN (Stichting Internet Domein registratie Nederland) zolang het een .nl domein betreft. Andere domeinnamen zoals .com worden buiten de SIDN geregistreerd. De SIDN mag als enige organisatie in Nederland zorg dragen voor de registratie en beheert alle .nl-domeinnamen en zorgt voor een veilig en stabiel .nl-netwerk in Nederland. Directe deelnemers van SIDN zoals wijzelf, handelen de registratie af.

Kortgezegd: Webhosting houdt zich dus bezig met het hoe en waar een website wordt opgeslagen, en de domeinnaam is in essentie de wijze waarop waarop deze website gevonden wordt.

Alleen in combinatie:
Topic Hosting registreert enkel zelf domeinnamen in combinatie met een hosting pakket. U heeft daarmee toegang tot web(site)ruimte en alle andere voordelen welke bij een domeinnaam komen kijken. Wilt u een doorverwijzing doen naar een andere domeinnaam? Wij helpen u daarbij. Dat is nu een deel van onze services.

Hoe weet u nu wat een goede domein naam is?
Wel, dat is geheel persoonlijk maar ook dient u rekening te houden met andermans rechten zoals (officiële) bedrijfs- en handelsnamen. Controleer voor een .nl domeinnaam enkel bij de officiële instantie www.sidn.nl of een naam al bestaat, kijk bijvoorbeeld bij de Kamer van Koophandel of bel ons 033 460 62 51 voor hulp bij het bedenken of een internationale domeinnaam zoals www.topichosting.nl.

Tip: Gebruik enkel officiële instanties die werkelijk kunnen controleren of een domeinnaam nog vrij is. Er zijn tal van domeinnaam kapers die kunnen 'zien' of de aanvraag van een domeinnaam interessant is opdat zij deze naam net voor u registreren. Hoe? U geeft ze immers alle informatie door op hun website uw gewenste naam in te typen. U 'mag' dan uw eigen bedachte naam voor veel geld van hun kopen. Pas er mee op waar u test of een domeinnaam nog bestaat of neem contact met ons op als u meer wilt weten.

Extensies:
ZAKELIJKE TOEPASSINGEN
Er zijn diverse soorten domeinnaam extensies. Met extensie wordt het gedeelte na de . (punt) bedoel zoals .nl, maar dat kan ook een extensie zijn met een ander doel. Er zijn: Extensies welke generiek zijn opgebouwd zoals de .com, .net, .net, maar ook de .tel en .mobi. Deze zijn gebaseerd op een categorie in plaats van een land. Alom bekende landen-extensies zoals .nl, .be, .de, .fr. uk, .ch en dergelijke.


Een handig en begrijpbaar informatief overzicht voor zogenaamde toplevel domeinnamen treft u aan op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Topleveldomein.

Topic Hosting werkt enkel met de meest gangbare domeinen en met haar doelgroep waarin zij zich bevind.

Zo, genoeg over techniek toch?
Heeft u een idee wat u wilt en welke naam het domein moet gaan krijgen? Neem dan even contact op met ons. Wij hebben tips genoeg.

ADRES
Postbus 28020
3828 ZG Amersfoort
Vestiging:  Spacelab 20
3824 MR Amersfoort
Nederland

CONTACT
Email: qa@topichosting.com
Telefoon: 0334806251